El ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat un decret per aturar un increment de la tarifa de l’aigua de cara al 2019. L’empresa mixta que presta el servei, Aigües de Barcelona, havia plantejat una pujada del 4,1 % en la tarifa, però el ple metropolità —que és qui fixa les tarifes— ho ha rebutjat amb els vots de tots els partits, excepte el PDeCAT i Cs.

El vicepresident de Medi Ambient del govern metropolità, Eloi Badia, ja va anunciar la setmana passada que volien aturar l’increment perquè l’empresa va tancar el 2017 amb més ingressos i beneficis dels previstos, i no entenien per què ara proposa un augment de tarifes. “L’AMB té l’obligació de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l’aigua”, ha afirmat Badia al ple metropolità.

Fonts d’Aigües de Barcelona van explicar a betevé que l’increment proposat en la tarifa de l’aigua suposaria 31 cèntims al mes (62 cèntims en cada factura, que és bimensual). Ara bé, denuncien que el que el que puja més són els impostos vinculats a la taxa de residus, que es paga en el mateix rebut que l’aigua.