El delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, obre la porta a presentar una llista pròpia a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona al marge del PDeCAT. En una entrevista al diari ‘Ara’, Mascarell no descarta presentar “una llista de ciutat i pel meu compte”, i reconeix que l’entesa entre el PDeCAT, la Crida i l’expresident Carles Puigdemont “està resultant difícil”. L’anunci de Mascarell posa pressió al PDeCAT per definir amb quina fórmula es vol presentar a les municipals.

“En funció de com vegi que s’estan articulant les coses faré un pas en una direcció o en una altra”, afirma Mascarell en l’entrevista. No és la primera vegada que l’exconseller i exregidor es postula com a alcaldable a Barcelona. A l’octubre, al programa ‘bàsics’, de betevé, ja va dir que per poc que pogués li agradaria estar al capdavant d’una llista unitària de l’independentisme a les municipals.

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, va anunciar al setembre que treballa amb Mascarell, Joaquim Forn i Jordi Sànchez per articular una llista unitària, però encara no se n’ha concretat res. En l’entrevista de l”Ara’, Mascarell diu que la dificultat d’entesa entre l’òrbita Puigdemont i el PDeCAT no és un problema de noms sinó de projecte.

El també portaveu de la Crida explica que fa mesos que treballa en un projecte per a Barcelona per crear “una llista potent de ciutat per transformar-la i enganxar-la al procés”.