Els quatre informes que l’Ajuntament de Barcelona va encarregar a experts externs i van servir per rebutjar una sucursal del museu Hermitage a la nova bocana del port van costar 42.774 euros. El tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha revelat aquest dimarts la xifra en resposta a una pregunta que Ciutadans ha fet en la Comissió de Drets Socials.

“42.000 euros per justificar una ideologia en contra de l’Hermitage?”, s’ha preguntat Marilén Barceló (Cs), que considera que són “diners llençats”. La regidora ha criticat que no es fes cap concurs públic per triar els experts i ha apuntat que es podrien haver estalviat els diners si s’hagués aprofitat personal municipal per fer-los.

Joan Subirats ha explicat que van preferir encarregar els informes a “persones de solvència contrastada” en lloc de demanar-los a tècnics que depenen dels regidors. Els informes van expressar dubtes sobre l’Hermitage al port des d’un punt de vista urbanístic, econòmic, cultural i de mobilitat. El tinent d’alcalde ha dit que amb els experts es va voler incorporar “valor afegit a una decisió -el rebuig a l’Hermitage- que no estava en absolut presa”.