La directora del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha parlat per primera vegada sobre la construcció del museu Hermitage. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Conesa ha qüestionat els arguments del consistori per descartar la instal·lació del museu en aquest punt del litoral: “Com és que als anys 2017-18 la parcel·la on es vol situar el museu era adequada per a ús cultural i ara no?”, ha dit. A més, la directora ha assegurat que, tot i la negativa de l’Ajuntament, mantenen la tramitació de la concessió i creu que encara és possible arribar a un consens amb l’Ajuntament.

Preveure les inundacions

Conesa també s’ha referit a la inundabilitat dels terrenys, plantejada pel consistori. La presidenta ha expressat que entén que arran del temporal Gloria es posi aquest tema sobre la taula, però també ha garantit que el Port de Barcelona està preparat per fer front a aquestes borrasques. Ha posat com a exemple el sistema de previsió d’onatge, que els va permetre tancar amb antelació els entorns de l’Hotel W -situat molt a prop dels terrenys que ha d’ocupar l’Hermitage-.

Resolució formal

Aquest dilluns, l’Autoritat Portuària va defensar que els promotors del museu havien complert tots els requisits legals i va demanar una resolució formal a l’Ajuntament per oposar-s’hi. Fonts municipals van anunciar a betevé que properament faran arribar un informe als promotors per explicar-los els motius que van fer que el govern municipal digués “no” a aquest projecte basant-se en quatre informes externs.