El Govern espanyol ha decidit canviar el mètode amb què les comunitats autònomes faciliten les dades de nous positius de coronavirus a l’Estat. Això després que en els últims dies, entre altres casos, el Departament de Salut hagi canviat els criteris del recompte, incloent, per exemple, casos positius per simptomatologia. Això ha fet, segons l’executiu de Pedro Sánchez, “distorsionar” la sèrie de dades acumulades.

Segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a partir d’ara totes les comunitats autònomes hauran de desglossar les xifres discriminant els casos diagnosticats amb el test de la PCR, els diagnosticats per la prova serològica ELISA, i els que han tingut símptomes. Tot i això, el sistema no és com el que fa servir la Generalitat.

L’objectiu d’aquest canvi, segons Illa, és entrar en la preparació de la fase de “transició”, o desescalada. En un comunicat, Sanitat ha concretat que en els últims dies Catalunya ha estat notificant informació per dues vies i que, a partir d’aquest divendres, s’han recollit els “validats per les autoritats de Salut Pública de Catalunya”.