oci nocturn

(ACN) El govern està treballant en una aplicació pròpia per verificar l’autenticitat del passaport de la covid per accedir a l’oci nocturn i altres establiments o esdeveniments. El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha explicat a RAC1 que s’està desenvolupant una tecnologia per comprovar que les dades que conté el codi QR del certificat de vacunació de cadascú són correctes i de la persona que el presenta. La voluntat del govern és que l’aplicació pugui estar en marxa al més aviat possible però no ha volgut aventurar dates.

Puigneró ha insistit que l’aplicació no serà per a l’usuari sinó per a la persona que ha de permetre l’accés a un determinat lloc. Qui hi vulgui entrar haurà de presentar el codi QR del certificat de vacunació que es pot obtenir a La Meva Salut i el DNI. I un cop passat el codi, l’aplicació emetrà un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s’haurà de comprovar amb el DNI. El semàfor verd s’obtindrà si es té la pauta completa de vacunació, una PCR negativa o si s’ha passat la covid en els darrers sis mesos. L’usuari podrà aportar el QR en paper o a través del telèfon mòbil.

Segons Puigneró, l’objectiu és implantar-ho “de forma immediata“. Tot i això, ha obert la porta a poder desenvolupar el sistema primer amb la verificació manual, cosa que podria permetre reobrir abans l’oci nocturn.

El govern garanteix la protecció de dades

El vicepresident ha assegurat que està garantida la protecció de dades i que precisament per això treballen en una aplicació pròpia. “Només has d’acreditar que estàs vacunat i que ets major d’edat, no calen més dades que aquestes, el verificador no ha de saber res més de tu”, ha explicat. Aquesta eina no només podrà servir per a l’oci nocturn sinó que també es podrà aplicar a “diferents tipus” d’establiments o esdeveniments. El vicepresident no preveu que la justícia tombi l’ús d’aquesta aplicació perquè “no ho ha fet en altres comunitats”.