La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha defensat que les decisions sobre els agermanaments i les relacions entre Barcelona i altres ciutats o estats del món depenen únicament de l’alcaldia. Per això, Pérez ha recordat que l’agermanament amb Tel-Aviv i Gaza, el 1998, “va ser decisió de l’alcalde del moment” (el socialista Joan Clos) i que, per tant, ara “és una decisió de l’alcaldessa de la ciutat” suspendre temporalment les relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv i Gaza.

Per tant, encara que es convoqui el ple extraordinari (demanat per Junts, Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita) per debatre sobre la decisió de l’alcaldessa, Ada Colau, no canviarà res.

La decisió d’utilitzar aquesta eina per al diàleg i per fer un toc d’atenció internacional és de l’alcaldessa”
Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials

Les relacions amb Israel, a debat aquest dimecres

Es dona la circumstància que, aquest dimecres, la Comissió de Presidència també debatrà sobre les relacions amb Israel. El PP hi durà una proposició per “rebutjar la suspensió temporal dels vincles amb Tel-Aviv”, mentre que el govern portarà a debat la iniciativa ciutadana que va instar Colau a suspendre les relacions.

Crida per rebre suports a la suspensió de relacions

Precisament, relacionat amb aquest darrer punt, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials ha instat “els grups progressistes, sobretot ERC” a donar-hi suport.