ple Ajuntament

Junts, Ciutadans, el PP, Valents i la regidora no adscrita (Marilén Barceló) han registrat una petició a l’Ajuntament de Barcelona per demanar que l’alcaldessa, Ada Colau, convoqui un ple extraordinari. La raó: “Que, de manera urgent i immediata, restableixi les relacions amb l’estat d’Israel i l’agermanament de Barcelona amb les ciutats de Tel-Aviv i Gaza”.

La petició arriba dies després que Colau decidís suspendre temporalment les relacions institucionals amb Israel i totes les institucions oficials del país. L’alcaldessa va anunciar la decisió dimecres passat, en sortir d’una reunió amb entitats barcelonines compromeses amb la defensa dels drets humans a Palestina.

Força suficient perquè es convoqui el ple

Com que els grups que han registrat la petició d’un ple extraordinari (Junts, Cs, PP i Valents) i Barceló sumen 13 regidors en conjunt, tenen força suficient perquè l’alcaldessa faci la convocatòria. La normativa municipal marca que calen, com a mínim, 11 regidors perquè es convoqui un plenari extraordinari. Un cop feta la petició, l’alcaldessa té 15 dies per fer la convocatòria.

Més enllà de demanar el ple, aquests grups de l’oposició ja s’havien manifestat contraris a la decisió de suspendre temporalment relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv. També s’hi han oposat ERC i el PSC (soci dels comuns dins del govern municipal).