La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha mostrat decebuda pel fet que la Generalitat hagi tirat endavant la subhasta d’immobles procedents d’herències intestades. Sanz ha recordat que la ciutat té necessitat d’habitatge i que, tant el ple de l’Ajuntament com diverses entitats i col·lectius, havien reclamat que la subhasta no tirés endavant i que els pisos es destinessin a lloguer social.

“No entenem quina política d’habitatge està fent la Generalitat”, ha dit Sanz, que ha afegit que si hagués aturat la subhasta, el govern català tenia “una gran oportunitat de posar-se al servei de l’emergència d’habitacions”. La tinenta d’alcalde ha reiterat que l’Ajuntament està fent “un esforç extraordinari” en habitatge i que “fa mesos i anys” que esperen polítiques públiques de l’administració que en té competències.

La Generalitat defensa que els guanys es destinen a habitatge social

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, el director general de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias, ha explicat que “les expectatives que ha generat el govern de la ciutat en relació amb la política d’habitatge no té res a veure amb vuit habitatges que subhastarem” i ha recordat que molts dels immobles que han anat a subhasta no són aptes per destinar-los a habitatge protegit. Per això, ha dit, és més adient subhastar-los i destinar els diners a rescatar habitatges dels bancs.