Segons el Baròmetre, hi ha un 34,9 % dels enquestats que encara no sap què votarà a les eleccions municipals del maig de 2019. Per això, tot apunta que la foto d’aquest baròmetre, l’últim del mandat que recull la intenció de vot, pot variar en els propers mesos. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que la valoració del govern municipal és estable i ha atribuït el percentatge d’indecisos al fet que els partits de l’oposició “no són prou convincents per a la ciutadania”.

Pel que fa a la puntuació que reben els líders municipals, Ada Colau i Xavier Trias (PDeCAT) són els més ben valorats i empaten amb un 5,4 sobre 10. El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, obté un 5,3, i el socialista Jaume Collboni també aprova amb un 5 pelat. Per sota de l’aprovat se situa la ja exregidora de la CUP María José Lecha (4,6), mentre que Carina Mejías (Cs) obté un 3,1 i Alberto Fernández Díaz (PP) es manté com el més mal valorat amb un 2,7.

La majoria aprova la gestió municipal

La gestió del govern d’Ada Colau rep bona nota per part dels barcelonins en el baròmetre. Més de la meitat (55,1 %) considera que és bona o molt bona, el registre més alt de tot el mandat. Els que la consideren dolenta o molt dolenta representen el 29,1 %, un punt i mig per sota de l’última enquesta, mentre que els que valoren la gestió com a normal són el 13,9 %.

D’altra banda, quan es pregunta als barcelonins si creuen que en l’últim any Barcelona ha millorat o empitjorat, el 45,6 % apunta que la ciutat ha empitjorat, un percentatge que cau quatre punts i mig respecte a l’última enquesta. Els que creuen que Barcelona ha millorat pugen cinc punts i representen el 29,5 % dels enquestats. Per un 20,6 %, la ciutat està igual.

Les reaccions de l’oposició

Jaume Ciurana (PDeCAT) ha destacat la puntuació “extraordinària” que rep Xavier Trias, un fet que “situa el projecte de Neus Munté en el camí de la remuntada”. La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha assegurat que el Baròmetre “evidencia que la gestió de Colau ha fracassat i que Barcelona necessita un canvi”.

Des del PSC, Carmen Andrés ha criticat el “triomfalisme” del govern de Colau amb el Baròmetre i ha dit que l’enquesta referma “la posició clau” del PSC com a tercera força. Xavier Mulleras (PP) ha dit que el percentatge d’indecisos “distorsiona” el resultat de l’enquesta, i assegura que el suport al PP sempre queda ocult en el Baròmetre i que “després les urnes sempre ens donen la raó”.