El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha descartat obertament implicar el seu partit en una llista unitària de l’independentisme a les eleccions municipals del 2019. “Fer una llista única o un partit únic independentista és la millor manera de regalar la victòria a Ada Colau”, ha sentenciat Bosch en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Ara bé, s’ha mostrat obert a un pacte postelectoral amb les forces independentistes i ha dit que, si guanya, trucarà primer a Neus Munté (PDeCAT).

Bosch ha explicat que no vol donar l’oportunitat a Colau de dir-los que són la dreta o liberals per anar units amb el PDeCAT. “Tenim un projecte social molt fort”, ha defensat. Per això, ha descartat també la proposta de l’ANC de fer primàries republicanes a les principals ciutats. “Això és barrejar pomes amb peres”, ha dit Bosch, que ha afegit: “les eleccions van de Barcelona”. L’alcaldable d’ERC ha insistit que “com a independentistes que som, hem de demostrar que tenim el millor projecte per a Barcelona”.

Si guanya, trucarà primer a Neus Munté

Malgrat el cop de porta a la llista unitària, que suposa també un “no” a les primàries de Jordi Graupera, el candidat d’ERC ha explicat que si guanya, el primer que farà serà trucar a l’alcaldable del PDeCAT, Neus Munté, “per veure com ens podem entendre”. Bosch ha assegurat que si les forces independentistes treuen més del 50 % dels vots, es podran entendre després de les eleccions.

Sobre l’últim Baròmetre semestral, que donava com a guanyadora a BComú seguida d’ERC, Bosch ha dit que “es perfila un duel” entre comuns i republicans. També ha destacat que en l’enquesta municipal ERC dobli en intenció de vot el percentatge que va obtenir a les municipals del 2015.

Defensa l’expulsió de Puigcorbé

El líder d’ERC a l’Ajuntament ha parlat també per primer cop de la crisi al grup municipal per l’expulsió de Joan Josep Puigcorbé. Bosch ha defensat l’actuació del partit perquè l’informe que recollia un suposat mal tracte laboral de Puigcorbé a treballadors de la Diputació “era contundent”. “Quan diuen que una gent pateix una relació laboral, alguna cosa has de fer”, ha sentenciat.

Bosch ha dit que arran de l’informe, la relació amb Puigcorbé “s’ha tensat”. Després que el 2015 el fitxés com a número dos de la seva candidatura, ha afirmat que “a les pròximes eleccions no serà a la llista d’ERC”. L’alcaldable dels republicans ha dit, però, que a Cultura, Puigcorbé “ha fet bona feina”.