La consellera de Cultura, Laura Borràs, i el comissionat de Cultura, Joan Subirats, s’han reunit per primer cop aquest dimarts. Tots dos han abordat qüestions com ara l’ampliació del MACBA, que està enlaire per la intenció de l’Ajuntament de destinar la capella de la Misericòrdia a la construcció d’un CAP nou per al Raval Nord. Borràs ha dit que el MACBA necessita un espai proper i Subirats ha admès que trobar l’espai “no és senzill”.

Per la consellera, l’espai per ampliar el MACBA ha de ser la capella de la Misericòrdia, tal com havia acordat el patronat del museu, del qual formen part les dues administracions. “Poder créixer a la capella permet connexions i fa que aquest espai continuï sent el MACBA”, ha defensat Laura Borràs, que ha insistit que la Generalitat manté l’aposta per aquests terrenys perquè “té sentit que sigui així”.

El comissionat de Cultura ha explicat que tant l’Ajuntament com la Generalitat coincideixen en la necessitat d’ampliar i reforçar el museu, però que la dificultat és trobar l’espai on fer-ho “entenent que la densitat del Raval no permet grans alegries”. En acabar la reunió, els dos responsables de Cultura han explicat que seguiran parlant d’aquesta qüestió en un dinar de treball amb la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

L’ampliació del MNAC, a finals d’any

Borràs i Subirats han volgut exhibir “bona entesa i sintonia” després de la primera trobada i han anunciat que a finals d’any acabarà la remodelació del Palau Victòria Eugènia, a Montjuïc. La intenció inicial era dedicar els 6.350 metres quadrats a grans exposicions internacionals, però Subirats ha dit que la meitat de l’antic pavelló firal es destinarà a l’ampliació del MNAC.

El comissionat ha explicat que l’altra meitat es reservarà per a exposicions a altres museus de Montjuïc, com la Fundació Miró, el CaixaForum o el pavelló Mies van der Rohe. La consellera Borràs ha anunciat que la Generalitat buscarà el suport dels fons Feder de la Unió Europea per aportar 2,5 milions d’euros a les tasques de rehabilitació que hi fa l’Ajuntament que, segons Subirats, hi ha destinat també 2,5 M €.