Globus grocs al Camp Nou pel partit Barça-Roma

Segona crida a omplir de globus grocs el Camp Nou. Els CDR del Barça i Les Corts han demanat als seguidors que els treguin durant el partit que enfrontarà el Barça i el Reial Madrid aquest diumenge, 28 d’octubre, a les 16.15 h. En concret, proposen fer-ho al minut 17.14 h, amb crits d'”independència” i “llibertat”.

D’aquesta manera, volen mostrar la seva “solidaritat” amb els polítics i líders independentistes que es troben en presó preventiva o bé fora del país, i amb “totes les víctimes”. En un comunicat que han penjat a Twitter, denuncien que la situació fa preveure “sentències que significaran un greu atemptat contra la llibertat i la democràcia per injustes i desproporcionades”.

Des del CDR recomanen fer un “ús responsable” dels globus, inflar-los dins l’estadi i evitar que caiguin al terreny de joc. En el mateix comunicat, recorden que el Camp Nou ja es va omplir de globus grocs durant el partit Barça-Roma de la temporada passada i que la UEFA va decidir no sancionar el club. Abans de prendre la decisió, però, l’organisme va obrir un expedient als blaugrana.

L’acció es durà a terme l’endemà que es compleixi un any de la declaració d’independència i l’aplicació del 155. Els CDR convocants consideren que “va ser el tret de sortida a la persecució del president del país i els seus consellers”.