Les associacions de veïns de les Corts i el grup municipal de la CUP han presentat dos recursos al jutjat contenciós administratiu per aturar el projecte d’Espai Barça. L’acord a què va arribar el club amb l’Ajuntament (i que compta amb el vistiplau de la Generalitat) preveu reformar el Camp Nou i reurbanitzar els entorns.

La proposta vol ampliar en 5.000 m² les zones verdes i construir tres edificis nous per fer-hi oficines, comerços, restaurants i un hotel. Precisament per això, els veïns asseguren que el projecte no respon a l’interès públic i que l’acord per l’Espai Barça infringeix la llei catalana d’Urbanisme. Mentrestant, però, el FC Barcelona té clar com vol que acabi el projecte.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quins canvis preveu el futur Espai Barça?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/acord-espai-barca-camp-nou-colau-bartomeu/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

Els dos recursos, admesos a tràmit

Tots dos recursos han estat admesos a tràmit pel jutjat contenciós administratiu. Pel que fa al recurs de la CUP, ara l’Ajuntament té un mes per entregar als cupaires tota la informació necessària sobre el projecte i, més endavant, el jutge haurà de decidir si estima la petició de la CUP per suspendre temporalment l’Espai Barça.

La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, ha assegurat que “les Corts és un barri, no és propietat del Barça”, i per això ha reblat que “qualsevol modificació s’ha de fer d’acord amb les persones que hi viuen”. El conseller de la CUP a les Corts, Marc Faustino, ha lamentat que el procés participatiu que va fer el Barça per consensuar el projecte “ja tenia el resultat fet” i ha dit que “el club no pot fer el que vulgui”.

Segons ha pogut saber betevé, el recurs presentat per les entitats veïnals amb el suport de la FAVB també ha estat admès a tràmit. Ara bé, la FAVB en donarà més detalls les properes setmanes en roda de premsa.

No es resoldran els problemes de trànsit

Els veïns denuncien que el projecte de l’Espai Barça està enfocat cap a “l’especulació privada” perquè hi ha una part de sòl qualificat com a equipament esportiu que, gràcies a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) feta per l’Ajuntament, passarà a poder acollir els tres edificis d’oficines, de comerços i un hotel. Segons explica el president de l’AV Zona Universitària, Josep Maria Guillumet, aquest canvi “està prohibit per la llei d’Urbanisme de Catalunya; completament prohibit”.

L’altra gran queixa dels veïns té a veure amb la mobilitat. Asseguren que ara, els dies de partit, la zona es col·lapsa per l’assistència del públic i que els veïns no poden arribar a casa seva, sigui en cotxe particular o en transport públic. Per això reclamen que l’Espai Barça s’ha d’acompanyar d’un pla de mobilitat que millori aquesta situació. La secretària de l’AV Mejía Lequerica, Felisa Marco, ha assegurat que ja fa “30 anys que el Barça dona molt mala qualitat de vida als del barri” i ha dit que “ja és hora que es replantegi”.