Les tradicions de la jornada de reflexió no varien: la foto dels candidats ha tornat a prendre el protagonisme el dia abans de la votació. De fet, no es tracta d’una sola instantània sinó de diverses. Han estat molts els mitjans de comunicació que han volgut obtenir aquesta fotografia i que han convocat els candidats dels principals partits.

La primera fotografia s’havia de fer a la plaça de Sant Jaume, davant la façana de l’Ajuntament, però la pluja els ha obligat a resguardar-se al Saló de Cent. Els alcaldables han posat, junts, davant una sala que anhelen presidir durant els actes especials que s’hi celebrin els propers quatre anys. L’entorn ha posat un punt més de seriositat a la imatge, especialment en Ada Colau, que fins i tot ha aprofitat per escapar-se al seu despatx.

Els candidats a les eleccions es fan una fotografia a l'Ajuntament

Però un cop la pluja ha amainat, els flaixos s’han tornat a col·locar en línia davant l’edifici del consistori i els candidats s’han fet la foto tradicional. Ho han fet més distesos i entre bromes, picant l’ullet a les noves tendències mentre l’encara alcaldessa aguantava un bastó de “selfies”. Una foto distesa, després de les picabaralles de la campanya i que fet palès que els set han passat molts dies junts. No ha passat per alt que s’han començat a conèixer i que ja se saben algunes de les seves debilitats, com qui es prepara més abans d’una foto o qui arriba sempre l’últim a les cites. Les bromes internes entre els candidats han estat la tònica de tot el matí i ha contribuït a l’èxit de la resta de fotografies, dues imatges força inesperades.

Els alcaldables es fan una foto amb un pal de selfie davant de l'Ajuntament

L’imaginació dels fotògrafs no té límit i la predisposició d’un polític en campanya, tampoc. Els alcaldables han pres el Bicing i han recorregut una part de l’espigó de la Mar Bella per fer l’enèsim retrat, el d’una cursa que s’acabarà aquest diumenge i que, segons les enquestes, encara no té un vencedor clar.

Els candidats, en bici

I si aquesta foto era simpàtica, encara ho ha estat més la que s’ha immortalitzat al pavelló Mies van der Rohe. Ha servit per deixar en un no res la imatge a l’interior del Saló de Cent i trencar amb el tòpic que els polítics no es mullen: tots els candidats han fet una puntada de peu a l’aire dins el llac artificial del pavelló. Un cop sec que els ha deixat ben molls.

Candidats fotografia

 

Després de les sessions fotogràfiques, els principals candidats a l’alcaldia han començat la seva pròpia jornada de reflexió. L’última tarda de tranquil·litat, per poder descansar abans d’un diumenge maratonià i que els tindrà a tots amb els nervis a flor de pell.

La sessió ha creat força polèmica a les xarxes socials. La gent s’ha preguntat quina sanció tindrien els ciutadans si fessin aquest mateix acte en una font pública. A la vegada que han criticat que els candidats es deixessin fer aquest tipus de fotografia.