Foto: ACN

(ACN) El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, plantejarà en el discurs d’investidura introduir el delicte de “deslleialtat institucional” al Codi penal. Fonts del PP expliquen que la idea és recuperar “l’esperit del delicte de sedició, retirat per part de Pedro Sánchez per indicació dels partits implicats en el procés”. A més, Feijóo reiterarà la intenció d’endurir el delicte de malversació també en un intent de corregir la reforma impulsada en la legislatura anterior pel PSOE, Unides Podem i els partits independentistes.

Programa de govern

A banda, el líder dels populars defensarà el programa de govern que aplicaria si obtingués el suport suficient. Entre altres mesures, una rebaixa de l’IRPF per a rendes mitjanes i baixes, així com “impostos zero” per a nous emprenedors pel que fa a la quota d’autònoms, IRPF i franquícia de l’IVA. També proposarà el manteniment temporal de les mesures econòmiques de suport als ciutadans per la inflació i programes de conciliació per a les famílies. Un altre element serà un pacte institucional per “tornar a la política i a la justícia espanyola el prestigi i la confiança” que creu que Sánchez els ha tret.

“Contundent i categòric”

El líder del PP presentarà aquest programa en contraposició d’aquells que “preveuen acontentar els independentistes amb l’amnistia i el referèndum”. Pel que fa al to, les mateixes fonts expliquen que Feijóo serà “contundent i categòric” especialment en l’explicació del context polític del debat. Concretament, en l’assenyalament d’un “candidat del PSOE disposat a renunciar a la igualtat entre els espanyols per donar privilegis polítics a una minoria de la classe política catalana”.

Tot i això, la investidura serà previsiblement fallida, ja que el PP només té 172 vots a favor, els de Vox, UPN i CC. N’hi falten quatre per a la majoria absoluta necessària.