L’alcalde de Barcelona, Jaume Colboni, ha presidit aquest divendres al matí l‘acte de benvinguda i el bateig dels dos gegants de Kíiv, que s’estrenen aquestes Festes de la Mercè 2023: l‘Olga i el Volodímir. Ho ha fet acompanyat per l’alcalde de la capital ucraïnesa, Vitali Klitxkó, al pati de l’Ajuntament de Barcelona. Durant la seva intervenció, Collboni ha destacat que els dos gegants són un “símbol que cap bomba ens traurà les ganes de viure i de defensar la democràcia i també “d’agermanament entre les dues ciutats”.

L’alcalde ha mostrat “tota la seva solidaritat amb l’alcalde de la capital d’Ucraïna. “No em puc imaginar com em sentiria jo si la meva gent estigués patint com la gent de Kíiv”, ha afirmat. Finalment, ha convidat Vitali Klitxkó a participar, com a “alcalde europeu”, en l’Smart City World Congrés, que se celebrarà el novembre a Barcelona.

Klitxkó: “Que torni la pau a la nostra terra”

Per la seva banda, Klitxkó ha agraït el suport de Barcelona. “Per nosaltres és molt important”, ha afirmat. L’alcalde de Kíiv ha afegit que “de l’estabilitat d’Ucraïna, depèn l’estabilitat de tot Europa” i ha assegurat que “el desig de cada ucraïnès és que torni la pau a la nostra terra”.

Els gegants no es quedaran a Barcelona

L’Olga i el Volodímir són un regal de la capital d’Ucraïna, Kíiv —la ciutat convidada de les festes—a Barcelona. Debutaran durant el Toc d’inici, que marcarà el començament de la festa, i passejaran com a convidats a la cavalcada de la Mercè, al costat del bestiari i les figures de la ciutat. Quan acabin les festes, però, els gegants es traslladaran a Kíiv, com a llegat d’intercanvi amb Barcelona i suposaran l’inici de la primera colla gegantera de la capital d’Ucraïna.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?