(Agències) Els ministres de Transport de 21 països de la Unió Europea es troben aquest divendres a Barcelona en una reunió informal que se celebrarà a l’antic Hospital de Sant Pau. La trobada es produeix en el marc de la presidència espanyola de la Unió aquest 2023. Segons fonts ministerials, les prioritats de la trobada són l’impuls i la coordinació de la posició europea en organismes internacionals i també l’impuls de polítiques públiques de transport centrades en les persones. La reunió començarà a les 8.30 h. Aquest dijous, abans de la trobada, els ministres van visitar el port de Barcelona i el Museu Picasso.

La Declaració de Barcelona

Està previst que els ministres assistents a la trobada signin la Declaració de Barcelona, que durà com a títol “Mobilitat per a les persones: promovent la cohesió social i territorial”. Entre els temes més rellevants hi ha instar les administracions a donar resposta a les necessitats de mobilitat quotidiana dels ciutadans i promoure un sistema integrat de mobilitat.

Protestes de l’ANC per la trobada

Conicidint amb la trobada, l’ANC ha convocat una concentració. En un missatge a la xarxa X, l’entitat demana anar a rebre “com cal” la trobada de ministres per “deixar-los clar que l’única via és la independència”. La convocatòria de l’Assemblea és a l’entrada principal de l’Hospital de Sant Pau.