L’Ajuntament de Barcelona millorarà la seguretat dels accessos a la Torre Jussana, al barri de la Clota, després que aquest equipament hagi patit mitja dotzena de robatoris els últims anys. Segons va avançar ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, s’instal·laran reixes als accessos i en algunes finestres que quedaven desprotegides.

El pressupost de la intervenció serà de 47.000 euros. Els lladres han actuat de nit i en cap de setmana i s’han endut sobretot material audiovisual que fan servir les entitats que utilitzen aquest equipament municipal. La responsable de comunicació de Torre Jussana, Anna Giménez, apunta en declaracions a betevé que la seguretat els preocupa perquè aquest equipament municipal dona un servei “gratuït” a les entitats, cedint “espai i materials” perquè puguin realitzar les seves activitats.

Imatge d’un cadenat als accessos de la Torre Jussana

En aquest sentit, afegeix que l’Ajuntament de Barcelona ja els ha comunicat que posarà mesures per enreixar tot l’edifici.

Una casa senyorial d’estil neoclàssic

Torre Jussana és una casa senyorial d’estil neoclàssic construïda el 1804. És un equipament per a entitats, hi ha el Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona, que treballa oferint-los assessorament i suport. Havia acollit les oficines de l’Olimpíada Cultural, un esdeveniment paral·lel als Jocs Olímpics per potenciar la cultura, i també l’Escola Nostre Temps.