manifestacio 8 octubre barcelona societat civil catalana

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una manifestació el 8 d’octubre a Barcelona contra l’amnistia i l’autodeterminació. Sota el lema “No en el meu nom”, els organitzadors de la protesta volen que sigui “unitària i transversal” , sense protagonisme dels polítics. L’entitat treballa en una llista “potent” de personalitats perquè hi participin.

A continuació t’expliquem tot el que se sap sobre la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona, amb l’horari i el recorregut, els motius i la llista de personalitats que han confirmat l’assistència a la protesta.


Què vols saber sobre la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona?


Horari i recorregut de la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona

La manifestació del 8 d’octubre convocada per Societat Civil Catalana contra l’amnistia i l’autodeterminació arrencarà a les 12 h de la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença. La protesta baixarà pel passeig fins arribar a la Gran Via, on acabarà el recorregut.

Motius de la manifestació de Societat Civil Catalana

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, ha criticat que el PSOE està “negociant” l’amnistia i ha recordat que això “no era al seu programa electoral”. Per això, sota el lema “No en el meu nom”, la protesta de vol “donar veu als ciutadans catalans i de la resta d’Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestions que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució”.

Qui participarà a la manifestació del 8 d’octubre?

L’entitat recorda que fa sis anys van convocar “la primera manifestació amb suport massiu per frenar el cop dels qui volien trencar Espanya i destruir Catalunya”. Ara demanen tornar-ho a fer. PP, Vox i Cs han anunciat la seva participació a la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona. De fet, diversos dirigents d’aquestes formacions polítiques ja han mostrat la seva intenció de participar-hi. És el cas del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el líder de Vox, Santiago Abascal, o el secretari general de Cs, Adrián Vázquez. Tots tres partits també han fet una crida a afiliats i simpatitzants a donar-hi suport.

Societat Civil vol evitar que els polítics acaparin el focus de la mobilització. Per això, l’entitat ha decidit que a la capçalera no hi hagi representació de cap partit. Totes les formacions polítiques aniran en un segon bloc de la mobilització “per darrere de la societat civil”.