peatge barcelona autopista

(ACN) La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat aquest divendres que l’acord amb la Comissió Europea sobre l’addenda al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per no aplicar el pagament per ús a autopistes i autovies encara no està tancat, tot i que s’ha mostrat “optimista”. En una atenció als mitjans de comunicació abans de l’inici de la reunió informal de ministres de Transports, que se celebra al recinte de l’Hospital de Sant Pau, Sánchez ha explicat que s’estan estudiant alternatives perquè s’utilitzin altres mitjans de transports, com per exemple bonificacions en els cànons per l’ús d’autopistes ferroviàries.

Segons la ministra, aquestes alternatives que proposa el Govern espanyol estan sent rebudes “satisfactòriament” pel govern europeu.

El pagament podria suposar un “doble gravamen”

D’altra banda, ha considerat que quan es va proposar el pagament per ús es va fer en circumstàncies diferents a les actuals i que la seva aplicació podria representar un “doble gravamen”. Concretament, la ministra ha recordat que la primavera passada es va aprovar la directiva que establia que a partir del 2027 s’establiran en tota la UE un sistema de comptabilitat d’emissions.