Ciutadans es presentarà en solitari a les eleccions municipals de Barcelona del maig del 2023. La formació taronja tanca la porta, així, a repetir una coalició com la que va fer el 2019 amb Barcelona pel Canvi (i Manuel Valls de candidat), que es va trencar per la investidura d’Ada Colau. “Tenim la força suficient per presentar la nostra marca en solitari”, ha afirmat el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, des de la plaça de Sant Jaume, al costat de la líder municipal, Luz Guilarte.

D’aquesta manera, Ciutadans rebutja les ofertes per anar en coalició que li han fet, per separat i des de betevé, Josep Bou (PP) i la líder de Valents, Eva Parera. “Aquest partit [Valents] no està en el mapa polític”, ha sentenciat Carrizosa, que ha presentat Cs com l’alternativa constitucionalista que no pacta amb Colau (en al·lusió directa al PSC). Sobre la possible irrupció de Vox, Carrizosa ha pronosticat que “no tindran gaire força” a Barcelona.

La nostra intenció és concórrer només amb la nostra marca; som l’alternativa constitucionalista que no pactarà amb Colau
Carlos Carrizosa, president de Cs al Parlament de Catalunya

Guilarte es postula com a candidata

La líder de Ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha reiterat la voluntat de ser candidata per Barcelona el 2023. “No només vull ser candidata, vull ser alcaldessa”, ha afirmat. Guilarte ha dit que el seu partit té “projecte i equip” i que treballarà perquè “Colau i els seus socis no acabin de rematar el que estan fent a Barcelona”. Ciutadans farà una convenció municipalista a finals de mes i preveu “assenyalar alguns lideratges locals” abans que arribi el moment de designar oficialment els candidats.