El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, renuncia a ser el candidat del partit a les eleccions municipals del 2023. Tot i això, segons ha pogut saber betevé, seguirà sent regidor al consistori i president del Grup Municipal del PP, que té dos regidors. Bou fa el pas decebut amb el PP de Catalunya pel tracte que diu que ha rebut aquests anys, en què, com a independent, no ha escatimat crítiques al partit en alguns moments.

Empresari i forner, va aparèixer en l’escena municipal a finals del 2018 per rellevar el veterà Alberto Fernández Díaz com a candidat a les municipals del 2019. Bou era una aposta personal de Pablo Casado, l’aleshores líder del PP. Quan va marxar, el regidor va dir que no seria “una pedra al camí” si el nou president del partit, Alberto Núñez Feijoo, no confiava en ell. De fet, amb l’arribada del nou líder fonts del partit ja apuntaven que es buscava un altre cap de llista.

Relació freda amb el PP

La renúncia de Josep Bou arriba pocs dies abans del congrés que el PP farà aquest dissabte per triar el president provincial de Barcelona, càrrec que recaurà amb tota probabilitat en Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels. La tria del candidat per a Barcelona es deixa per a després de l’estiu. Durant aquests anys, la relació amb el PP ha estat més aviat freda. Amb l’altre regidor de l’Ajuntament, Óscar Ramírez, va admetre que hi parla molt poc.

Oscar Ramírez Josep Bou
Josep Bou comparteix el Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona amb el regidor Óscar Ramírez

Amb el PP de Barcelona tampoc no hi ha hagut sintonia. Bou va demanar dimissions al partit després dels mals resultats a les últimes eleccions al Parlament, el 14 de febrer del 2021, i va mantenir un pols amb les bases —que en van demanar la dimissió— després de destituir dos consellers de districte i un assessor del grup municipal.

No va descartar ser el candidat de Vox

Tot i la renúncia, fins ara Josep Bou s’havia mostrat disposat a tornar a ser candidat el 2023 i, fins i tot, no va descartar ser-ho per Vox com a “partit constitucionalista”. Amb dos regidors, el grup liderat per Bou no ha estat decisiu en cap votació del mandat, però va donar suport a la modificació del pressupost del 2020 després del primer impacte de la pandèmia i es va abstenir en els comptes del 2021

Les mil i una anècdotes de Bou

El pas de Josep Bou per l’Ajuntament fins ara ha estat carregat d‘anècdotes i imatges curioses. A principis de mandat, va portar un retrat del rei en diversos plenaris per reclamar la foto de Felip VI a la sala de plens. També va donar 50 € a tres sensellar al Raval, es va encarar amb uns ocupes d’un local d’Horta i va intentar apagar un foc damunt d’una bastida. A finals d’abril, va denunciar que li havien cremat el cotxe, però els Mossos van dir que el foc va ser accidental.