Valents vol unir les forces constitucionalistes de l’Ajuntament de Barcelona per formar una candidatura conjunta. La presidenta del partit i també líder del grup municipal al consistori, Eva Parera, considera que aquesta seria la fórmula “més rendible” per a les eleccions municipals del 2023. “Hi ha tres formacions clares: el Partit Popular, Ciutadans i nosaltres, i jo defensaré anar amb una marca conjunta a les eleccions“, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Parera: “Seré supergenerosa”

Preguntada per la possibilitat que ella no encapçali aquesta llista conjunta, Parera ha assegurat que serà supergenerosa perquè hi ha un bé superior, que és treballar pel benestar dels ciutadans”. El pla de Valents, ha explicat, és intentar replicar aquesta fórmula a tots els municipis de Catalunya on es presentin el 2023: “Si ens posem d’acord i veiem que un candidat ha de treure un bon resultat, endavant”. Per això ha demanat deixar-se estar “de sigles i partits”.

La presidenta del grup municipal ha assegurat que “hi haurà sorpreses” en els fitxatges que farà Valents a l’àrea metropolitana, però ha ironitzat sobre la captació de figures d’altres partits: “No vaig posant la pistola al cap de ningú”. En aquest sentit, ha defensat que no posen traves a una doble militància i que no competeixen amb el PP i Ciutadans, sinó “pel vot que s’ha quedat a casa”.

Entrevista a Eva Parera, presidenta del Grup Municipal Valents

Mira l’entrevista completa

Un partit per defensar “el pacte del 79”

Valents es va presentar oficialment aquest cap de setmana com a partit en un acte a El Born Centre de Cultura i Memòria. La formació es reivindica com un “partit no independentista, i no pas catalanista moderat“, i Parera assegura que defensaran “el pacte del 79”. El nou projecte polític deixa enrere Barcelona pel Canvi, el partit a què fins ara estava adscrita Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona, mentre que al Parlament de Catalunya segueix com a diputada del Partit Popular. El canvi al consistori arriba després de formalitzar-se la marxa de Manuel Valls, de qui Parera va prendre el lideratge a finals d’agost de l’any passat.