La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, ha anunciat que serà la candidata del partit a les eleccions municipals del 2023. En una compareixença al moll de la Marina, Parera ha afirmat que “queden 12 mesos per alliberar Barcelona i reconstruir la ciutat”. La presidenta de Valents ha tornat a fer una crida a la “unitat del constitucionalisme” -sense descartar Vox- per fer font a “l’independentisme i el populisme”.

Crítiques al “tripartit de la misèria”

La candidata de Valents creu que “en un any ens juguem el futur de la ciutat” per “revertir la decadència que pateix Barcelona”. Eva Parera s’ha mostrat molt crítica amb el govern de BComú i PSC per tenir ERC com a soci prioritari, i s’ha posat el repte de “deixar fora de lloc el tripartit de la misèria”. Per la líder de Valents, “Barcelona ha perdut prestigi” i ha assegurat que és una ciutat bruta, insegura i “líder en ocupació il·legal”.

Diem ‘no’ a la Barcelona capital de la delinqüència, dels ocupes, de la droga… i diem sí a la Barcelona capital d’Espanya, del Mobile i de l’olimpisme
Eva Parera, presidenta de Valents

“Unitat del constitucionalisme”, sense descartar Vox

Eva Parera ha tornat a reiterar la voluntat de treballar per una candidatura conjunta amb els partits anomenats constitucionalistes. En aquesta llista, hi ha posat el PSC, Ciutadans, el PP i també Vox. Tot i admetre que “estem als antípodes” amb el partit d’extrema dreta, no l’ha descartat per a possibles aliances: “no tanquem portes, les tenim obertes a qui vulgui treballar en favor de la ciutat, sense renunciar al que creiem que necessita”.

El vot a Colau, “un gest que va servir de poc”

El vot d’Eva Parera, com també el de Manuel Valls, van ser clau per fer Ada Colau alcaldessa el 2019. La candidata de Valents ha dit que va ser “la decisió més responsable” en aquell moment per evitar un alcalde independentista, però tres anys després creu que “va servir de poc” perquè “ERC dirigeix la política municipal”. Per això, ha augurat que al 2023, el vot en la investidura serà “òbviament per nosaltres”.

Què se sap de les eleccions municipals del 2023?

La candidatura d’Eva Parera se suma a la ja coneguda d’Ada Colau per BComú, que vol optar a un tercer mandat. ERC proclamarà Ernest Maragall cap de llista aquest dissabte. El socialista Jaume Collboni s’ha postulat com a alcaldable, però el partit farà primàries a la tardor. També en farà Ciutadans, que aposta per Luz Guilarte. Més incert és el futur del popular Josep Bou. En el cas de Junts, després de la renúncia d’Elsa Artadi, es desconeix qui serà el cap de llista.