El president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat problemes de seguretat a Barcelona durant les Festes de la Mercè. Creu que no es va dissenyar bé el dispositiu d’evacuació del públic dels concerts de dissabte a la nit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que va acabar amb aldarulls. I acusa el govern municipal de tenir una actitud a la defensiva.

S’hagués pogut evitar amb un disseny més intel·ligent
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Maragall ha considerat que la gestió de la sortida del públic del concert a l’avinguda de la Reina Maria Cristina no estava ben pensada, “ni molt menys sabent que venim de l’experiència de l’any passat”, ha lamentat, en què encara amb les restriccions per la covid es van organitzar macrobotellades que també van acabar amb aldarulls. “Era evident que s’hagués pogut evitar amb un disseny més intel·ligent“, ha dit. I, per tot plegat, ha demanat repensar la mida dels esdeveniments i valorar si calen controls als accessos dels concerts.

Colau s’indigna amb els mitjans per l’apunyalament mortal: “Ja n’hi ha prou de difamar Barcelona”
L’alcaldessa critica que es generin hores i hores de televisió parlant de la “violència a Barcelona” quan la mateixa setmana s’han produït sis assassinats més a Catalunya

“A vegades sembla que Colau estigui interessada que la demonitzem”, ha etzibat Maragall per les queixes de l’alcaldessa pel tractament mediàtic que s’ha fet de la persona que va morir la nit de dissabte i dels disturbis. Maragall ha criticat “l’actitud a la defensiva d’alguns membres del govern de la ciutat, com si tothom els ataqués o difamés”. I ha acusat el govern de ser incapaç d’exercir el lideratge institucional d’una gran ciutat com Barcelona. “Sembla que s’hagi de normalitzar que el preu de l’èxit és que també passin aquestes coses i això és inacceptable”, ha reblat.