La supensió temporal dels Jocs de Tòquio pels efectes del coronavirus, no suposarà el canvi de la denominació de la cita, que conservarà el nom de Tòquio 2020, així ho han decidit el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

Tòquio 2020, per a dues raons

Els jocs de la XXXII olimpíada mantindran el nom original, Tòquio 2020, per raons simbòliques i econòmiques. Les primeres per guardar en la història un fet sense precedents, una cita esportiva i humana prorrogada per raons de força major mai no vistes, excepte en temps de guerra. Les econòmiques, derivades de la logística dedicada a tot el marxandatge que ja s’havia posat en circulació i tota la cartelleria prevista en totes les instal·lacions. Fins ara, el Japó s’ha gastat de més d’11.500 milions d’euros en l’organització dels jocs.
Miraitowa i Someity, les mascotes dels Jocs Olímpics i Paralímpics

 

Vehicles oficials dels Jocs de Tòquio 2020

La flama olímpica no es mourà del Japó

La torxa la van encendre el dia 19 de març a l’antiga Olímpia i l’endemà va arribar al Japó amb la previsió de fer els relleus habituals i ja suspesos, des del dia 26 de març fins al dia 24 de juliol, quan estava prevista la cerimònia inaugural a l’estadi olímpic de Tòquio.  Els responsables del comitè organitzadors han decidit que, ara que s’han endarrerit els jocs, la flama no tornarà a engegar-se a Grècia, i romandrà al Japó.