El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet públic que algunes projeccions dels experts científics “arriben a situar el pic de contagis a finals d’abril”, de manera que la corba del coronavirus a Catalunya continuaria encara sent ascendent. Torra ha assegurat que aleshores estaríem en una situació semblant a la d’Itàlia i que la corba no es començaria a aplanar fins al juny. El president del govern català ha demanat així la necessitat d'”intensificar les mesures de confinament”, insistint en la idea del confinament total.

Torra ho ha explicat en una compareixença aquest dimecres amb tres consellers més de forma telemàtica. Des de la Casa dels Canonges, on es troba confinat per donar positiu en coronavirus, apunta que “el ritme de contagi és molt alt i les afectacions són greus” i que cal treballar per “evitar la saturació del sistema salut” perquè s’està treballant amb un “estrès molt alt a les UCI”, al qual s’hi afegeix la falta de material.

Des de la Generalitat s’ha tornat a insistir en la importància de tenir la mínima activitat perquè “les projeccions no són bones”, malgrat s’està atent als canvis d’escenari per intensificar les mesures, tot i que Torra també ha fet palès que en aquests moments el govern català no en té les competències.