El coronavirus a Catalunya també ha arribat a la política en els primers dies de confinament. El virus covid-19 ja ha contagiat diversos milers de persones i el fet que sigui tan fàcil de propagar-se fa que s’expandeixi ràpidament. Diversos representants polítics han fet públic que han estat contagiats de la covid-19, entre ells, el president de la Generalitat, Quim Torra, i també al vicepresident, Pere Aragonès, però no han estat els primers polítics a contraure el coronavirus. L’últim en fer-ho públic és el conseller Chakir el Homrani.

Polítics positius de la covid-19 a Catalunya

Quim Torra es troba confinat a la Casa dels Canonges, la residència dels presidents de la Generalitat, després d’anunciar que havia donat positiu en el test de coronavirus. També es troba confinat amb el virus Pere Aragonès, el vicepresident del govern català, que continua treballant des de casa. Un altre conseller que ha donat positiu és el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Cal afegir-hi Rafael Ribó, síndic de greuges de Catalunya.

Casos de coronavirus al Govern espanyol i al Congrés

El Congrés dels Diputats s’ha vist obligat a limitar l’activitat davant del contagi de la malaltia en diversos dels seus diputats, entre ells, alguns ministres del govern actual. Qui ha estat hospitalitzada en les últimes hores és Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern espanyol, per un problema respiratori i després d’estar en contacte amb persones amb la covid-19. Una de les primeres a explicar el contagi va ser Irene Montero, ministra d’Igualtat, que es troba confinada a casa, també la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ambdues, de Podem.

Més tard ho va comunicar també Javier Ortega Smith, secretari general de Vox, amb un vídeo a la xarxa que mostrava com convivia amb el virus a casa. Hores més tard s’hi va afegir Santiago Abascal, president de Vox.

Tornant al Congrés, la vicepresidenta Ana Pastor també ha donat positiu de la covid-19 i la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que es va fer el test en diverses ocasions, i també es troba en quarantena passant la malaltia.

Colau i altres regidors, en quarantena

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha estat en aïllament com altres cinc regidors, entre ells Janet Sanz i Jaume Collboni, per haver estat en contacte amb un cas de covid-19 detectat a l’Ajuntament de Barcelona. Tot i això, l’alcaldessa ja ha acabat l’aïllament preventiu i ara continua el confinament.

Més casos de personalitats amb la covid-19

Qui ha donat positiu també ha estat l’esposa del president del Govern espanyol, Begoña Gómez, mentre que Pedro Sánchez ha rebut resultats negatius de la covid-19. També s’ha detectat coronavirus a l’exportaveu del Govern espanyol, Javier Solana, i l’exvicepresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.