ajuts contracte lloguer restaurants

El Gremi de Restauradors vol que el sector immobiliari accepti la petició que li faran arribar als seus associats per mirar de no pagar el lloguer dels seus locals mentre duri el confinament forçós pel coronavirus.

Situació extraordinària

El Gremi de Restauració de Barcelona ha posat a disposició de tot el sector un model de carta que els restauradors faran arribar als propietaris dels seus locals on es demana que no s’hagi d’efectuar el pagament del lloguer mensual mentre els negocis hagin d’estar obligatòriament tancats al públic.

En la carta, que s’enviarà des del gremi, es fa referència a la clàusula “rebus sic stantibus”, la qual permet interrompre temporalment les obligacions entre arrendador i arrendatari si es produeix una situació sobrevinguda radicalment imprevisible que impedeixi complir amb allò que s’havia acordat. En aquest cas, els restauradors no poden realitzar la seva activitat des de la posada en marxa de l’estat d’alarma el 14 de març.

Necessiten la complicitat dels propietaris

El tancament forçós dels seus negocis els ha obligat en nombrosos casos a tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

El Gremi de Restauradors reconeix que, tractant-se d’un contracte entre privats, caldrà arribar a un acord i insta el sector immobiliari a facilitar-lo. Si no es produeix aquesta situació, previsiblement molts restauradors demanaran que la justícia declari que la pandèmia del coronavirus és una causa de força major. En aquest sentit, el gremi vol que el govern d’Espanya estudiï la possibilitat d’obligar els arrendadors a acceptar una carència forçosa en el pagament del lloguer.

Preocupació per la crisi econòmica

El president del Gremi, Roger Pallarols, creu que no s’està fent tot el possible per minimitzar els efectes de la crisi econòmica que està generant la pandèmia del coronavirus. Segons Pallarols l’ajornament de tributs no resol el problema, únicament l’ajorna i els ERTO actuals podran acabar amb un ERO que acabarà disparant les xifres d’atur.