El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia, Ernest Maragall, s’ha excusat amb Ada Colau després de dir que la candidata de Barcelona en Comú estava disposada a un acord de govern amb ell com a alcalde. Hores més tard, Colau ha desmentit aquesta afirmació. “Ho lamento si ha estat un malentès. No és aquesta la meva intenció”, ha dit Maragall, qui s’ha mostrat disposat a “dur a bon port les negociacions”.

En una compareixença breu al Parlament de Catalunya, Maragall no s’ha pronunciat sobre una possible alcaldia compartida amb Ada Colau (dos anys per a cada candidat). “És prematur i imprudent” valorar aquest escenari mentre duren les negociacions entre els dos partits més votats en les eleccions municipals, ha dit el republicà. Maragall considera que per ara no és moment de parlar “ni de contingut ni de distribució de càrrecs”.

Document de negociació als grups municipals

El quart dia després de les eleccions del 26 de maig, Ernest Maragall ha dit que les negociacions avancen “en la bona direcció”. El candidat ha explicat que aquest dijous els grups municipals rebran un document de negociació d’ERC en què es recolliran “concrecions clares i objectius” que, segons Maragall, es divideixen en dos eixos: un de governació de la ciutat des d’un àmbit “progressista” i un altre que planteja accions al voltant de “drets i llibertats”.

 

Sobre l’oferta de Manuel Valls de donar suport a Ada Colau per evitar que sigui alcalde, Maragall ha dit que li sembla “inversemblant” i ha volgut destacar que el seu partit té un “respecte obligat” per arribar a una entesa amb BComú: “Treballem per tenir un acord positiu en aquesta direcció”.

Maragall visita Forn (JxC) a Soto del Real

Aquest divendres, Maragall visitarà els presos independentistes, entre els quals el candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia, Joaquim Forn, a Soto del Real, on es troba en presó preventiva. Maragall el visitarà juntament amb la número dos de JxC, Elsa Artadi.