El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha agraït públicament “el gest de generositat i de coherència de Valls” de facilitar “un acord entre Collboni i Colau, ha especificat, sense esperar “res a canvi“. Ha estat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, aquest dimecres, en què ha traslladat la pressió sobre com desencallar el trencaclosques postelectoral a l’alcaldable de BComú, Ada Colau: “Qui ha de decidir si vol un govern proindependentisme o un de pro-Barcelona és Colau”, ha sentenciat. Collboni ha concretat que “Colau té la clau” i ha suggerit la porta que hauria d’obrir la líder dels comuns: “L’opció que millor representa l’electorat és la progressista i no pas la independentista“.

Jaume Collboni ho ha argumentat posant números sobre la taula. Així, l’alcaldable socialista ha recordat que aquest mandat el nombre de regidors independentistes “ha disminuït respecte del mandat anterior, i ara són 15 de 41”. Així, ha contraposat com a millor opció la suma entre BComú (10 regidors) i el PSC (vuit regidors) per remarcar que “el millor que li pot passar a Barcelona és tenir un govern ampli de 18 regidors, progressista, d’esquerres i que no subordini la ciutat al procés independentista“.

“No hi ha cap operació” amb Valls

El candidat del PSC a l’alcaldia ha recordat en diverses ocasions a l’entrevista que el gest de Vallsés gratuït i sense res a canvi” i, sobre si aquesta proposta de Valls obre la porta a una negociació, Collboni ha afirmat que “no hi ha cap operació“. “Són declaracions clares i diàfanes de responsabilitat que ha fet Valls”, ha insistit.

En aquest sentit, Collboni ha remarcat que “si Colau presenta la seva candidatura en el plenari”, ha apuntat, “no existeix l’opció de no acceptar els vots” d’un tercer, com ara de Manuel Valls i, almenys, dos regidors més del seu grup.

Amb ERC al govern “seré el cap de l’oposició”

Una altra de les opcions de pactes postelectorals sobre la taula és la proposada aquest dimarts per Colau d’oferir un gran acord d’esquerres entre ERC, BComú i PSC. Collboni ha descartat aquest acord sense fissures, i ha assegurat que “si hi ha un pacte entre comuns i independentistes [Esquerra Republicana] seré el cap de l’oposició“. De fet, una de les màximes dels socialistes és fer “tot el possible” per evitar un govern independentista a Barcelona, per la qual cosa, ha reconegut que “no em reuniré amb Maragall”, malgrat que els republicans van guanyar les eleccions municipals com a primera força.