El número dos de BComú, Joan Subirats, ha evitat rebutjar l’oferta de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per investir un alcalde que no sigui el republicà Ernest Maragall. Subirats ha agraït “la generositat” de Valls, però ha assegurat que no han iniciat cap conversa amb ell ni preveuen fer-ho per a un acord de govern. Ara bé, no ha descartat comptar amb els vots de BCN Canvi – Cs per a una hipotètica investidura d’Ada Colau.

“El 29 de maig no és dia per parlar d’una cosa que passarà el 15 de juny”, ha dit Subirats, que ha insistit que abans de parlar de la investidura, BComú vol tancar primer “un pacte de govern sòlid d’esquerres”. El cas és que en la seva oferta, Valls no ha parlat en cap moment d’un pacte de govern. L’ex-primer ministre francès s’ha ofert a donar suport a un pacte BComú-PSC “sense condicions” per evitar un alcalde independentista.

Discrepàncies amb ERC sobre qui serà alcalde

La compareixença de Joan Subirats s’ha fet després de la primera reunió d’Ernest Maragall i Ada Colau per abordar la investidura. El candidat republicà ha assegurat que Colau s’avé a negociar un acord de govern en què ell sigui l’alcalde. Però minuts després, Subirats ha afirmat que “no hem parlat de qui serà l’alcalde”. El número dos de Colau ha reclamat, primer, forjar un acord de govern en què els comuns volen comptar també amb el PSC.

La reunió de Maragall i Colau s’ha fet després de la trobada que el candidat d’ERC ha mantingut al Parlament amb Elsa Artadi (JxC). La número dos de Joaquim Forn ha agraït el “to positiu i cordial” i ha defensat que Maragall sigui alcalde tenint en compte els resultats electorals. Tant BComú com JxC han establert un equip negociador amb ERC per separat, i mantindran les converses els propers dies.