Ada Colau es fa valer. L’alcaldessa en funcions i candidata a la reelecció no vol donar per fet que Ernest Maragall (ERC) acabi ocupant l’alcaldia de Barcelona i recorda que comuns i republicans van quedar empatats a 10 regidors en les eleccions municipals. “Primer mirem si hi ha un govern estable d’esquerres i, a partir d’aquí, veiem on arribem”, ha afirmat Colau en una entrevista a TV3.

Després que aquest dimecres Maragall afirmés que Colau s’avé a negociar un acord de govern en què ell sigui l’alcalde, la candidata de BComú ha assegurat que no es va parlar d’això en la reunió que van mantenir. “Li demano al senyor Maragall que sigui curós”, ha sentenciat Colau, que ha reclamat que no es posi en boca dels altres coses que “no s’han dit”. Segons l’alcaldessa en funcions, les dues parts han acordat seguir parlant de “polítiques concretes”.

Sorpresa per l’oferta de Valls

Ada Colau ha assegurat que l’oferta que va fer Manuel Valls per investir un candidat que no sigui Ernest Maragall “ens ha sorprès a tots”. Ara bé, com ja va fer aquest dimecres el seu número dos, Joan Subirats, Colau ha evitat rebutjar taxativament l’oferiment de Valls per a una hipotètica investidura i tampoc no ha descartat que hi acabi presentant candidatura.

L’alcaldessa en funcions ha reiterat que vol treballar per a “un acord ampli d’esquerres” amb comuns, ERC i PSC per fer polítiques progressistes i que “tot això amb forces de dretes no es pot fer”. Colau ha insistit que amb els resultats de les municipals, “Barcelona no ha votat una majoria independentista o una no independentista”, i ha reclamat que no es vulgui arrossegar els comuns cap a una o altra majoria.

No rep pressions per frenar Maragall

A l’entrevista, Ada Colau ha assegurat que aquests últims dies no ha rebut cap pressió per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista. “No rebo pressions, rebo opinions múltiples”, ha dit. L’alcaldessa en funcions ha explicat que ha intercanviat missatges “de cortesia” amb Elsa Artadi i Manuel Valls, però que no hi vol entrar a negociar. De fet, Colau ha reiterat que no formarà part de cap acord amb JxC. “No volem que el bloqueig de la Generalitat es traslladi a Barcelona”, ha dit.