El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha posat en dubte que el suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) a un govern de coalició d’Ada Colau i el PSC sigui puntual i no tingui cap conseqüència més enllà de Barcelona. De fet, creu que hi ha un acord entre socialistes i l’ex-primer ministre francès que s’estén a altres institucions del país, com la Diputació de Barcelona. El republicà intueix que la Diputació pot acabar governada pel PSC i per Ciutadans (partit que ha donat suport a Valls en la carrera a l’alcaldia) un cop Colau sigui alcaldessa de la ciutat. “No és només una possibilitat aritmètica, sinó una probabilitat política”, ha dit Maragall.

 

En una entrevista al programa ‘El món’, de RAC1, el líder d’Esquerra ha demanat als barcelonins “estar atents” al que pugui passar durant els pròxims dies, tant en altres ajuntaments com a la mateixa Diputació de Barcelona. “Em consta que hi ha converses, quasi acords en moltes d’aquestes situacions”, ha explicat Ernest Maragall. El presentador, Jordi Basté, ha dit que aquesta última institució pot anar a parar a mans del PSC, afirmació a la qual ha respost Maragall amb una pregunta: “Només? O també hi haurà més forces polítiques jugant amb l’escenari de la Diputació?”, fent referència així a Cs.

Maragall també ha valorat les donacions d’empresaris a Manuel Valls que ha avançat el diari ‘Ara’. Ha posat en dubte que la seva candidatura hagi “respectat” els límits de despesa electoral durant la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig. “Ningú no pot al·legar que ara ens assabentem qui representa i qui hi ha darrere de Manuel Valls”, ha dit el republicà.