El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha apel·lat a les bases dels comuns perquè votin a favor d’un pacte entre Esquerra i Barcelona en Comú amb ell com a alcalde. “Que entenguin que s’està traint la seva voluntat profunda i tergiversant el sentit del seu vot a les eleccions”, ha dit contundentment Maragall. D’aquesta manera, el candidat republicà ha criticat que Ada Colau prefereixi un pacte de govern amb el PSC abans que amb el guanyador de les eleccions. Per això, ha demanat als electors dels comuns que “actuïn en conseqüència”.

En una compareixença des de la seu d’ERC a Barcelona, Maragall s’ha mostrat “decebut” amb l’actitud dels comuns durant aquestes setmanes de negociacions. “Avui han caigut totes les caretes”, ha dit contundentment el candidat d’ERC després que els comuns consultin a les bases si prefereixen un pacte BComú-PSC o ERC-BComú. “Colau ha deixat d’enganyar-nos a la ciutadania. El tripartit era només un instrument tàctic per guanyar temps per anunciar el que avui ha anunciat.”

 

L’alcaldable d’ERC, que ha deixat clar que no renuncia a presentar candidatura al ple d’investidura d’aquest dissabte, ha acusat Ada Colau de prioritzar l’alcaldia per sobre dels interessos de la ciutat. De fet, ha assegurat que Barcelona en Comú “ha perdut la B de Barcelona de les seves sigles”. “Tot s’ha reduït a la cadira”, ha afegit, entre altres motius pel suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) a la candidatura de Colau. “Cap aliança amb el PSC tindria sentit sense el vot i la temptació explícita del senyor Valls.”

 

Maragall manté la candidatura a la investidura

Maragall ha denunciat un procés contra Esquerra i l’independentisme per excloure’l de l’alcaldia de Barcelona; un procés que, segons creu, té a Valls com a actor principal. De fet, ha criticat que la pregunta que els comuns fan a les seves bases no aparegui el nom de l’ex-primer ministre francès, que ja ha dit que donaria suport a Colau per evitar un govern independentista a la ciutat. “L’única pregunta real és: alcaldia amb el senyor Valls sí o no?”, ha conclòs el candidat republicà.

A l’espera de l’última paraula de les bases de Barcelona en Comú, Maragall ha anunciat que manté la candidatura a la investidura d’aquest dissabte.