Manuel Valls

Manuel Valls es va presentar a les eleccions municipals en una plataforma en què hi havia també Ciutadans, però no tenia cap partit propi que el sustentés. Això implica que no tenia una estructura econòmica al darrere. El diari ‘Ara’ ha publicat un article en el qual explica el finançament de l’ex-primer ministre francès. Els diners van arribar, segons el diari, a través d’empresaris. Segons fonts consultades per l”Ara’, en alguns sopars, els empresaris obrien la cartera i entregaven diners en efectiu a Valls quan el saludaven. Si bé la llei impedeix que les companyies facin donacions a partits polítics, sí que les poden fer particulars, s’han de declarar al Tribunal de Comptes si superen els 25.000 euros i no poden superar en cap cas els 50.000 euros anuals.

L’article del diari ‘Ara’ explica que alguns empresaris van fer donacions, d’altres van buscar finançament i d’altres van fer ambdues coses. Entre els noms que cita l”Ara’ hi ha empresaris coneguts com el president de Naturhouse, Félix Revuelta, que suposadament va presentar Manuel Valls als expresidents José María Aznar i Felipe González i als membres de l’Ibex-35; el president de l’asseguradora DKV, Javier Vega de Seaone, i l’assessor principal a Espanya del fons d’inversió Blackstone, Claudio Boada, sembla que també van “treballar per la causa” de Valls i, segons algunes fonts també van aportar diners de la seva butxaca, tot i que ambdós han declinat respondre les preguntes de l”Ara’. Una situació que Ada Colau, assegura, ja va denunciar Barcelona en Comú.

Un sou de 20.000 euros nets al mes

Segons l”Ara’, en un sopar amb el cercle d’empresaris, els presents van preguntar a Manuel Valls què necessitava per a la precampanya i la campanya. A banda d’especificar la xifra per sufragar els costos, Valls va afegir una petició: cobrar una retribució de 20.000 euros nets al mes. L’argument de Valls era que havia de deixar el càrrec a l’Assemblea Francesa -i per tant el sou- per poder-se presentar a l’alcaldia. I tot i que alguns dels presents, com diu la publicació, van quedar parats d’aquesta petició tan directa, finalment se li va concedir.