La número tres de Barcelona en Comú (BComú), Janet Sanz, ha defensat que “els vots de Valls no ens condicionaran“, tot i reconèixer que “ens han incomodat”. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, en què ha defensat que “sempre hem dit que no li demanaríem res a Valls ni que hi pactaríem“. En aquest sentit, Sanz ha destacat que, en un hipotètic cas de contrapartida al suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) als comuns per fer Colau alcaldessa, “és absurd plantejar cap lletra petita quan no hi ha cap acord“. La número tres de BComú ha explicitat que “li hem demanat al PSC que no hi negociés” amb Valls, i ha afegit que “esperem que no ho estiguin fent”.

 

Fins divendres, la militància de BComú tindrà temps per decidir quin acord de govern prefereix, amb ERC i amb Ernest Maragall d’alcalde o bé amb el PSC – i el suport de Valls – i amb Ada Colau d’alcaldessa. En aquest sentit, Janet Sanz ha defensat l’acord amb els socialistes en reconèixer que “la garantia per superar els blocs [entre el constitucionalisme del PSC i l’independentisme d’ERC] i desenvolupar l’agenda del canvi iniciada el 2015 és ser a l’alcaldia“. I ha insistit que “és fonamental” liderar el consistori, motiu pel qual “ens porta a plantejar un acord amb el PSC i dur-lo a les bases”.

Desconfiança amb ERC

Janet Sanz ha carregat contra ERC, en reiterar que “això no va de cadires”, en resposta a l’alcaldable republicà, Ernest Maragall, en la compareixença d’aquest dijous a la tarda. De fet, ha afegit que “això no és la Generalitat [on ERC comparteix govern amb JxC], un alcalde governa i trepitja el carrer“, ha dit Sanz, que ha repetit que “és fonamental tenir una alcaldessa a qui no li tremolin les cames davant dels poders fàctics“.

Sobre els republicans, Sanz ha criticat que “no s’entén la posició d’ERC aquests dies” en què, ha dit, “ERC està pactant amb el PSC en altres ajuntaments” i ha lamentat que “si volguessin un acord de progrés [a Barcelona] el tindrien”.