El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha donat per bona la consulta que està fent BComú a les bases sobre si prefereixen pactar amb el PSC o ERC i, sobretot, ha donat per bo que Ada Colau s’hagi mostrat partidària de fer un govern bipartit amb els socialistes: “Ha estat clara i explícita”, ha dit Collboni.

Per això, i tot i que per qüestió de temps BComú i ERC no podran arribar a cap pacte per escrit (malgrat ser una de les peticions dels socialistes), Jaume Collboni ha confirmat el seu sí a la investidura de Colau en el ple que se celebrarà aquest dissabte. El cap de llista del PSC considera que amb la intervenció d’aquest dijous al matí, Colau ha vinculat la investidura “a un govern progressista bipartit”.

 

Sobre la pregunta dels comuns a les bases, Collboni ha mostrat el seu “respecte”. “Serem molt escrupolosos amb la decisió”, ha dit. Tot i que confia que avalaran un govern de BComú i PSC (“tot ens fa pensar que serà l’opció majoritària”), el líder del PSC no tanca la porta a presentar candidatura a la investidura si finalment els comuns opten per un acord amb Ernest Maragall (ERC). “Cal tenir previstos tots els escenaris”, ha apuntat.

Tot i el bon estat de les negociacions, Collboni ha explicat que les converses amb els comuns “no han estat fàcils”. Segons el candidat del PSC, l’eventual futur govern entre BComú i el PSC haurà de “preservar la neutralitat” de l’Ajuntament, així com mantenir-la aliena al “conflicte”. També ha explicat que el mandat sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig “és complex d’articular”, i que “la cultura de les coalicions ha vingut per quedar-se” tant a Barcelona com a la resta de l’Estat.

 

El candidat del PSC també ha advertit a ERC que “Barcelona no serà moneda de canvi de res”, davant una possible abstenció en la investidura de Pedro Sánchez. “ERC es torna a equivocar. Sembla que no coneix el PSC”, ha dit.