Ada Colau al ple Ajuntament Barcelona

Barcelona en Comú dona per descartat un tripartit amb ERC i el PSC després d’insistir en aquest pacte des de l’endemà de les eleccions municipals. En un comunicat, la formació d’Ada Colau diu que després de les últimes reunions amb ERC i PSC ha quedat clar que “no han sortit dels blocs ni dels vetos creuats”. Afegeixen que “s’ha constatat que el PSC està disposat a sumar per a la investidura de Colau”, mentre que “ERC ha manifestat que continua presentant a la investidura Ernest Maragall”.

Davant d’aquest escenari, BComú ha anunciat que treballarà per assolir l’alcaldia el 15 de juny. Per això, han explicat que Ada Colau segueix endavant amb la seva candidatura a la investidura, tal com va aprovar el plenari de la formació divendres passat. En el comunicat, però, no concreten amb quins vots esperen arribar a la majoria absoluta perquè la investidura prosperi, entre els quals hi pot haver els vots de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

Consulta a les bases fins divendres

En una reunió aquest dimecres al vespre, la Coordinadora de BComú ha decidit convocar una consulta a les bases de dijous fins divendres, però no ha precisat quina serà la pregunta. La mateixa Ada Colau en donarà més detalls aquest dijous al migdia. Caldrà veure si en la pregunta s’inclou un acord o preacord de govern amb el PSC, tal com reclamen els socialistes per donar suport a Colau en el ple d’investidura.

A través de les xarxes socials, els comuns animen els simpatitzants a omplir Sant Jaume aquest dissabte per “acompanyar Colau” en la investidura.