El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha afirmat que l’últim Baròmetre semestral de l’Ajuntament evidencia que “la ciutadania diu que Esquerra ha de governar la ciutat”. L’enquesta revela que el pacte de govern preferit pels barcelonins és entre ERC i BComú (20,3 %), una opció que dobla els suports que obté l’acord que s’està negociant entre BComú i PSC (10,5 %).

“S’ha format govern en contra de la voluntat de la ciutadania”, ha sentenciat Maragall, que ha assegurat que “s’ha negat l’opció que democràticament els ciutadans van posar sobre la taula”. El líder d’ERC i guanyador de les eleccions municipals, ha carregat contra “l’exclusió explícita” dels republicans del govern de la ciutat i ha apuntat que la votació per fer Ada Colau alcaldessa (BComú-PSC-Valls) és la setena opció preferida de pacte pels barcelonins.

Artadi: “Colau s’ha preferit a ella mateixa”

La portaveu de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi, s’ha referit també a les preferències de pactes de govern que assenyala el Baròmetre. Artadi ha dit que el 26-M “la ciutadania va votar canvi” i que malgrat que BComú no va guanyar les eleccions “Colau ha pensat més en si mateixa i en pactar amb Valls i Collboni que no en el que preferia la ciutadania”.

Pel que fa al fet que Joaquim Forn sigui el líder municipal però que, en canvi, no guanyés les eleccions, la portaveu de JxC ha assenyalat que la formació va tenir problemes per fer campanya perquè Forn estava en presó preventiva, com continua ara, “malgrat ser innocent”.