Els grups municipals de PP i Ciutadans han carregat contra el fet que TMB faci publicitat la campanya d’Òmnium “Ho tornarem a fer”. És una iniciativa de l’entitat, que recull les paraules de Jordi Cuixart en el torn de l’al·legat final en el judici del procés. Forma part d’una campanya de mobilització permanent i del dret a vot que va arrencar just després de la finalització del judici del procés. Des del PP, Josep Bou ha afirmat que “no li agrada” que aquest tipus de publicitat es pugui veure en espais públics gestionats per TMB i afegeix que “amb la llei a la mà actuarem, perquè porten una propaganda que fa mal”Ciutadans denuncia que aquesta publicitat “trenca la neutralitat ideològica que han de tenir els serveis públics”. De fet, la regidora Luz Guilarte va criticar fa uns dies que la campanya d’Òmnium es projectés a la façana de l’Ajuntament. Diu que “demostra que el govern municipal, una vegada més, està al servei del separatisme”.

TMB diu que es compleixen les lleis vigents

Des de l’empresa municipal, però, afirmen que la campanya es troba en molts suports, alguns de gestionats per TMB i d’altres que no depenen directament de l’ens. Tot i això expliquen que els espais per a la publicitat estan concedits en exclusiva a empreses que tenen els seus “codis d’autorregulació” i que vetllen perquè no es compleixi cap il·legalitat. Recorden que tots els partits s’han anunciat, en algun moment o altre, en espais similars de TMB.

Òmnium Cultural no entén les crítiques

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha dit en un comunicat que “és incomprensible” que la campanya pugui ser criticada per “qualsevol demòcrata”. Diu que l’únic que fan és reivindicar els drets de tots els ciutadans “pensin el que pensin”.