La portaveu del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que tanqui “ràpidament” l’acord de govern que negocia amb el PSC i que “es posin a treballar”. “Fa mesos que no es fa res”, ha dit Artadi en la primera roda de premsa a l’Ajuntament després de la investidura. La número dos de JxC ha afirmat que mentre s’està discutint el repartiment de carteres no es prenen decisions.

Artadi ha criticat la “lentitud” de comuns i socialistes per formar govern i ha assegurat que JxC farà una oposició “ferma i activa” que posarà sobre la taula qüestions clau com la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, ha instat l’alcaldessa a declarar “l’emergència climàtica” i prendre mesures per fer de Barcelona “la ciutat dels cinc zeros”: zero energia contaminant, zero emissions per la mobilitat, zero emissions dels edificis, zero residus i zero malbaratament de l’aigua.

Visita a Forn a la presó de Lledoners

Després del trasllat dels presos independentistes a presons catalanes, Elsa Artadi ha explicat que espera visitar el líder municipal de JxC, Joaquim Forn, dilluns vinent a la presó de Lledoners. Artadi ha criticat el “trasllat cruel” de tres dies des de Madrid, pel qual ha dit que han perdut el contacte amb Forn. Junts per Catalunya preveu demanar que Forn pugui assistir al proper ple per aprovar el cartipàs municipal, com ja va fer en la sessió d’investidura.