Aquest dimecres, parlem de la intenció del govern català d’ampliar les restriccions previstes en la llei antitabac. S’ha de prohibir fumar a les platges? I als cotxes? També ens interessem per conèixer millor el compromís que han signat els partits polítics que dissabte seran a la desfilada del Pride Barcelona, entre els quals hi ha ERC i Ciutadans. I ens fem ressò del tancament d’una escola de Sant Antoni que deixa un grapat de famílies a l’espera d’una solució.


S’ha d’ampliar la llei antitabac?

El Departament de Salut elaborarà en un any una nova llei d’addiccions per intentar reduir el consum de tabac a Catalunya. El tabaquisme mata cada any quasi 6 milions de persones arreu del món, més 600.000 de les quals són fumadores passives. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de 9h a 10h:


Els partits polítics, al Pride BCN 2019

Els organitzadors del Pride Barcelona adverteixen a Ciutadans que, si pacten amb VOX, no podran participar a la desfilada d’aquest dissabte, amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI. El partit taronja és un dels que han signat el Compromís del Pride, segons el qual es comprometen a no pactar ni avalar les formacions polítiques que avalin els discursos d’odi i atemptin contra els drets del col·lectiu. En parlem amb Xavi Florensa, coordinador de polítiques LGTBI a ERC:


Tanca una escola de Sant Antoni

L’escola Griselda, del barri de Sant Antoni, ha anunciat que abaixa la persiana i que ja no funcionarà el curs vinent. Les famílies afectades hauran d’esperar fins al 8 de juliol per saber quin centre els assigna el Consorci d’Educació. En parlem amb una de les mares afectades, Nani Miras:


L’actualitat a les xarxes

L’onada de calor, les dimissions a Ciutadans, les discrepàncies entre els partits independentistes per la ILP que pretén tornar a fer una DUI, els fitxatges del Barça, el negacionisme del prior del Valle de los Caídos i l’anunci d’una quarta part de ‘Matrix’, entre les notícies més comentades a les xarxes que ens porta l’Albert Puyuelo:


La fonoteca

El Nil Via ens fa memòria de la història recent del barri del Besòs i el Maresme:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: