El govern Colau i ERC han protagonitzat una enganxada pel decret que volia aprovar el govern de Quim Torra per limitar els preus dels lloguers. Aquest dimecres, el Parlament l’ha tombat amb els vots en contra de tota l’oposició (Cs, el PSC, En Comú Podem, la CUP i el PP).

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín (BComú), ha justificat el no dels comuns al decret perquè “és un nou fracàs del govern de la Generalitat” que “té un contingut que no respon a la problemàtica que tenim”. Tot i així, Martín ha estès la mà al govern de Quim Torra per aconseguir “una norma valenta i efectiva” que sigui consensuada amb les entitats d’habitatge i els ajuntaments.

Des del Parlament, el republicà Ernest Maragall (que també és diputat) ha lamentat que tant els comuns com el PSC (futur soci de govern d’Ada Colau) no hagin permès que el decret tiri endavant. Maragall ha dit que l’executiu de Torra “ha demostrat què vol dir tractar d’afrontar un tema d’emergència”, però ha reblat que “els comuns i el PSC han decidit que és millor que el mercat segueixi manant sense cap trava”. I ha afegit: “Sembla que diguin: ‘Que res no canviï si no som nosaltres qui ho canviem'”.