ERC de Barcelona proposa reconvertir pisos turístics en habitatge social, així com destinar hotels a nous usos com ara residències de gent gran, d’estudiants o habitatges dotacionals. Aquesta és una de les propostes que recull un document que el grup que lidera Ernest Maragall ha plantejat per “impulsar l’endemà” després de l’impacte del coronavirus a la ciutat.

El plantejament d’ERC s’emmarca en una proposta que demana revisar el pla hoteler (PEUAT) amb el sector i la Generalitat. En una roda de premsa telemàtica, Ernest Maragall ha dit que cal “imaginació i risc” per posar en contacte dues realitats: la caiguda del turisme i la necessitat d’habitatge social. “No estic dient que no vingui mai més ningú, però sí que plantejar que hotels i pisos turístics tinguin utilitat social”, ha dit Maragall.

Entre el llistat de propostes que recull el document d’ERC destaca exigir a l’Estat que permeti l’endeutament als municipis, un gran pla de rehabilitació, reforçar els Serveis Socials o reclamar a l’Estat “el tancament permanent” dels CIES.

Negociacions avançades per al pressupost

En la roda de premsa, Ernest Maragall ha explicat que les negociacions per refer el pressupost del 2020 avancen i que ERC vol culminar “un diàleg més bilateral” amb el govern. Els republicans insisteixen en mantenir els 3.000 M € del pressupost que es va aprovar al gener i evitar retallades. Tot i acceptar que caldrà reprogramar inversions, Maragall demana mantenir la partida per a rehabilitació i habitatge.

Esquerra també insisteix al govern municipal que reclami poder fer servir superàvits d’anys anteriors i endeutar-se.