Hotel Vela platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

Per pal·liar l’impacte que la crisi del coronavirus ha suposat en l’economia de la ciutat, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d’inversió de gairebé tres milions d’euros, provinents de l’impost turístic, per a projectes que ajudin a reactivar l’economia. El paquet es destinarà sobretot a donar suport al teixit empresarial, incentivar el consum local, impulsar polítiques de sostenibilitat i la promoció de la ciutat.

Salvar el sector turístic, la prioritat

Per Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives, és fonamental que la ciutat torni a ser “aquella destinació turística segura, en la era post-covid-19″. Marcé subratlla que l’àmbit turístic ha rebut una forta sacsejada amb la crisi, i que això és preocupant tenint en compte que és una de les principals fonts de capital de la ciutat, així com d’ocupació laboral. És per això que bona part del paquet d’inversió es destinarà a aquest sector.

El regidor ha remarcat també la importància “de garantir la posició internacional de la ciutat per atreure talent, inversió, turisme de congressos, cultura i esdeveniments”.