Els portaveus dels grups municipals d‘Esquerra Republican i Junts per Cataluna, Jordi Coronas i Elsa Artadi, han presentat una petició a l’Ajuntament perquè es celebri un ple extraordinari. La sessió ha de servir per demanar que es tiri endavant una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. La petició per al ple extraordinari es va fer divendres i ara es parlarà amb els grups municipals per fixar-ne la data.

Artadi reclama a Colau que no s’amagui

Artadi creu que la ciutadania no pot dependre de les portades dels diaris, en relació amb les informacions que han aparegut aquests últims dies a ‘Público’.  La portaveu de Junts per Catalunya ha dit que no entén per què PP, PSOE i Cs bloquegen aquesta comissió d’investigació, que considera “urgent”, i que hauria d’emular les que s’han fet en altres països que també han estat víctimes del terrorisme, com França o Bèlgica. Artadi també ha reclamat a Colau “que no s’amagi” i que lideri aquesta exigència com ja estan fent els alcaldes de Ripoll i de Cambrils, i ha demanat al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, “sentit d’Estat” i “no amagar les coses sota la catifa”.

Coronas: “La ciutadania té dret a saber si era evitable”

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, també ha coincidit amb Artadi que la ciutadania, les famílies i les víctimes tenen “dret a saber” si els atemptats de Barcelona i Cambrils eren evitables. Tot i que ja hi ha una comissió d’investigació en marxa al Parlament, entén que és en el marc del Congrés on s’hauria de fer. Tant Coronas com Artadi consideren, a més, que la investigació del que va passar no hauria de recaure en els diputats sinó que es podria encarregar a experts en seguretat.