Neus Munté, de Junts per Catalunya, ha estat elegida presidenta del ple de Sants-Montjuïc. L’elecció no ha estat cap sorpresa, després de l’acord entre els grups municipals per a les presidències dels plens de districte, a diferència de la constitució del plenari de Sarrià – Sant Gervasi.

Munté ha rebut el suport unànime dels 16 consellers presents en el ple de constitució, perquè el 17è conseller (el de la formació de Manuel Valls, BCN Canvi) no hi ha estat present. Ja investida, Neus Munté ha expressat el seu “compromís amb tots, pel progrés i la qualitat de vida dels barris”.

També ha dit que treballarà “pels drets i les llibertats dels veïns i amb complicitat, perquè és més el que ens uneix que el que ens separa”. Munté ha recordat que va introduir-se a l’Administració municipal el 1995, precisament, als serveis jurídics del districte de Sants-Montjuïc.

Reivindicació veïnal pels reallotjaments dignes

La sessió en aquest districte ha començat amb una reivindicació veïnal. Un grup de tres persones han desplegat dues pancartes per demanar “reallotjaments dignes” per a les famílies que viuen un desnonament.

Al cap de pocs minuts, el regidor del districte, Marc Serra (BComú), ha reprès la sessió amb normalitat. A Sants-Montjuïc, el govern municipal dels comuns i els socialistes hi té majoria absoluta (10 dels 17 consellers).