Eva Baró, d’Esquerra Republicana, és la nova presidenta del Consell Plenari de l’Eixample. Ha estat escollida per unanimitat amb els vots de BComú (6), el PSC (4), ERC (6), JxC (4), Cs (2) i BCN Canvi (1). L’elecció s’ha fet durant el ple de constitució del nou consell de districte, en una sala plena i amb una presència elevada de representants veïnals.

Eva Baró ha remarcat en la seva primera intervenció la importància de l’Eixample i ha situat la contaminació, la gent gran i l’habitatge com alguns dels reptes urgents del districte. Ha assegurat que té ganes de començar la feina i que espera tenir la col·laboració dels grups polítics i les entitats de l’Eixample per millorar la qualitat de vida dels veïns del districte.

Especialista en ciències socials, diputada i cap de colla

Eva Baró va néixer a Barcelona el 1974. Llicenciada en Psicologia, és especialista en metodologia de recerca en ciències socials i de la salut per la UB. Ha fet recerca en biomedicina i salut pública, i ha estat al capdavant d’una petita consultora privada. Va ser escollida diputada al Parlament en les eleccions del 2017. Vinculada als Castellers de Barcelona, en va ser cap de colla el 2007 i 2008.

Primer consell plenari per a Jordi Martí

El d’aquest dijous ha estat el primer plenari de Jordi Martí (BComú) com a regidor del districte de l’Eixample. Llicenciat en Ciències de l’Educació, va entrar a l’Ajuntament el 1999 com a coordinador del Pla estratègic de l’Ajuntament i gerent de l’ICUB, càrrec que va ocupar fins al 2013. Va ser regidor del PSC i en els últims anys ha estat gerent municipal del govern de Barcelona en Comú des del 2015 fina al 2019.

En la seva estrena, Martí ha dit que espera que la pluralitat representada en el plenari no impedeixi un “diàleg franc” i que el contrast d’idees no sigui una barrera per treballar plegats.

A l’Eixample, les formacions del govern només sumen 10 dels 23 consellers del plenari. D’altra banda el Partit Popular s’ha quedat sense representació en aquest districte.